Ez a szakajtó (másnéven kelesztőkosár) könnyen tisztítható mosogatógépben is, mivel minőségi, tartós műanyagból (polipropilén) készült.
A kék színű szakajtó maximum 1500g-os tésztamennyiséghez való.
Méretek = 250mm (felső átmérő), 160mm (alsó átmérő), 90mm (magasság).
Ez a szakajtó többféle méretben és formában is kapható.
A FAPÉP SZAKAJTÓK KEZELÉSE, HASZNÁLATA
(Az ERNST BIRNBAUM eredeti használati útmutatója alapján)
Egyéni felhasználók számára is javasolt a fapép szakajtó használata, mert:
- A hőtartás megfelelőbb ezekben a szakajtókban, otthoni körülmények között, ahol általában nincs kelesztőhelyiség
- A sima felület jobban elengedi a tésztát, mint a nádszakajtó, amelybe inkább beleragadhat
- A nedvességből felszív vagy lead a szakajtó épp annyit, amennyi szükséges, segítve a tészta emelkedését
-Könnyű tisztíthatóság
Figyelem!
A szakajtók csak kelesztésre, a kelesztett forma megtartására szolgálnak.
Kenyérsütéshez közvetlen soha ne használják, hiszen a szakajtó fapép alapanyaga olyan magas hőfokon meggyulladhat!
Lisztezzék ki használat előtt, majd igy tegyék bele a tésztát, és hagyják a megfelelő ideig „dolgozni”.
Használat után söpörjék, ütögessék ki belőle a lisztet, és hagyják megszáradni a szakajtót. Teljesen száraz állapotban könnyebb a maradék lisztet, esetleg tésztát eltávolítani .
Ne rakják egymásba a használaton kívüli szakajtókat, javasolt fejjel lefelé egymás mellett tárolni, mert különben bepenészedhetnek.
Tisztítás:
Érdemes rendszeresen tisztítani a szakajtókat. Használattól függően 4-12 hetenként javasolt
keménysörtéjű kefével alaposabban kikefélni.
Ha lehetséges, időnként tegyék a szakajtót 130 fokos sütőbe 45 percre, ez a kezelés elpusztítja a baktériumokat, gombákat, azaz fertőtlenít.
Nagyüzemi használatnál ultraviola lámpa használata is lehetséges.
Örömteli kenyérsütést kíván a Kenyerespajtás csapata!
A szakajtó tulajdonságai: | |
---|---|
Maximum tészta mennyiség: |
500g |
Anyag: |
Polipropilén |
Átmérő: |
250/160mm |
Magasság: |
90mm |