Magas minőségű, természetes anyagból (fenyőrost összepréselésével) készült, sok évig tartós német szakajtó (másnéven kelesztőkosár) a Brotformen cégtől. Tisztítása egyszerű, az erre a célra kialakított kefével ajánlott (a vizben elmosás kerülendő).
Ez a szakajtó maximum 750g-os tésztamennyiséghez való.
Méretek = 290x130mm (hosszúság x szélesség belül mérve), 70mm (magasság belül).
Fapép szakajtók többféle méretben és formában is kaphatóak.
Használat előtt ajánlott enyhén belisztezni rozsliszttel, hogy ne ragadjon oda a tészta. Amikor a tészta már sütésre készenáll, ki kell borítani a szakajtóból mielőtt a sütőbe helyeznénk.
A szakajtó nem tehető sütőbe!
A szakajtók, kelesztőkosarak funkciója, hogy megtámasszák a tésztát amíg növekszik (megkel) és így a tésztának megfelelő szekezete és héj-mintázata alakuljon ki mielőtt a sütőbe kerül. Sütés előtt szokták a bevágásokat ejteni rajta és irdalóval mintázni.
A fapép szakajtó hűvös, száraz helyen tárolandó.
A szakajtó tulajdonságai: | |
---|---|
Maximum tészta mennyiség: |
750g |
Anyag: |
100% természetes, biológiailag lebomló préselt fenyőfarost |
Méretek (belső hosszúságxszélesség) |
290x130mm |
Magasság: |
70mm |